Kinder katoen

Bij de stoffenkoning verkopen wij mooie zachte gladde kinderkatoen. Onze kinderkatoen heeft een mooie bedrukking. Wij vekopen kinderkatoen voor jongens, meisjes en voor baby's.
Combineer zelf de mooiste kinderkatoen met elkaar om de meest originele kinderkleding te krijgen zodat uw kind, kleinkind, buurjongen, buurmeisje of gewoon vrienden unieke kleding draagt met kinderkatoen van de stoffenkoning. 

Wij verkopen zachte katoenen stof die uitermate geschikt is voor kinderkleding, dekbedovertrekken, lakens, quilten of voor decoratief gebruik. Kinderkatoen is ook zeer geschikt voor de binnenkant van een babynestje, een speelkleed of een boxkleed.
Kinderkatoen is zacht en te vinden in alle kleuren van de regenboog met de meest mooie prints. 

Katoen bij de stoffenkoning is gemaakt van ook werkelijk 100% katoen.
Onze katoen heeft het Oeko-tex keurmerk.

Op zoek naar katoenen stoffen? Dan bent u bij de Stoffenkoning aan het juiste adres! Wij verkopen een mooie kwaliteit 100% katoen.

Katoen is een natuurlijk product afkomstig van de pluizen van de katoenplant. Na verwerking zijn deze uitermate geschikt voor het spinnen tot fijn garen en dus zeer geschikt materiaal om stof mee te maken. Bij de Stoffenkoning vindt u allerlei soorten katoen: dikke katoen, dunne katoen, bewerkte katoen, onbewerkte katoen maar ook bedrukte katoen en effen katoen.
We hebben bedrukt katoen voor kinderen en voor volwassenen. Bedrukte katoen vindt u bij ons voor zowel jongens als meisjes. 

Eigenschappen katoen:

  • Huidvriendelijk: omdat katoen een natuurlijk product is is het zacht en niet irriterend op de huid. Hierdoor is het ideaal voor het maken van kleding of voor lakentjes of dekbedovertrekken. 
  • Kreukgevoelig: katoen is alles behalve kreukvrij. Het is dan ook nodig om katoen te strijken.
  • Goede vochtopname: katoen is een luchtige stof en neemt goed vocht op. Het is een ideale stof om kleding van te maken en te dragen in warme landen. Echter duurt het wel lang voordat katoen droog is. Maar een pluspunt is dan weer dat katoen nat sterker is en dus minder snel slijt. 
  • Goed te verven: onbehandelde katoen wordt ook gebruikt om te verven. Dit wordt op professionele basis gedaan door er bijvoorbeeld een schilderij van te maken maar ook onprofessioneel bijvoorbeeld voor het maken van een spandoek. 

Wat is het Oeko-tex keurmerk?

Oeko-tex (standard 100) is een keurmerk, dat jou garanties geeft ten aanzien van gezondheid. Oeko-tex test de kleding op schadelijke stoffen. Als een kledingstuk het Oeko-tex keurmerk krijgt, dan bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen. Beter voor je huid en gezondheid dus!