* kleuren kunnen afwijken van de foto

Crêpe satijn

Crêpe satijn lemon

Crêpe Satijn lemon is een mooie soepel vallende, gladde en glanzende stof.  Gemaakt van 100% polyester. Deze kwaliteit is dikker en steviger dan de normale satijn waardoor hij zwaarder valt. Crêpe satijn heeft een grovere structuur dan de gewone satijn waardoor er minder snel haken in komen.

Crêpe satijn stof is speciaal te gebruiken voor het maken van Kleding, Feestkleding en bij Carnaval. Ook voor de aankleding van bruiloften en feesten wordt vaak crêpe satijn gebruikt.

€ 300 per meter
Breedte: 1.50
Op voorraad

Beschrijving

Crêpe satijn Crêpe satijn lemon

Bent u opzoek naar een kwalitatief mooie Crêpe satijn? Dan bent u bij de stoffenkoning aan het juiste adres!

Satijn is eigenlijk helemaal geen materiaal maar een weeftechniek. Bij deze weeftechniek lopen vier inslagdraden over één kettingdraad, waardoor een mooie glans ontstaat. Ook kunnen garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor de stof soepel wordt. En dat is het ook eigenlijk: een weeftechniek die stof glad, glanzend en soepel maakt.

Waar is Crêpe satijn dan eigenlijk van gemaakt? Dat kan van allerlei soorten materiaal zijn. Bij de  stoffenkoning is de satijn gemaakt van 100% polyester. Crêpe satijn is geweven met een dikkere garen dan gewone satijn. Crêpe satijn is na het weven nog bewerkt waardoor er een grovere structuur aanwezig is waardoor er minder snel haken in komen.

 

Eigenschappen crêpe satijn:

  • Glans: Crêpe satijnen stof heeft aan de bovenkant een mooie glans waardoor satijn een chique uitstraling heeft.
  • Soepel: Crêpe Satijn valt erg soepel en is daardoor ideaal voor het maken van bijvoorbeeld: jurken.
  • Goedkoop: Crêpe satijn is een goedkopere stof waardoor hij veel gebruikt wordt voor bijvoorbeeld carnaval of theatergroepen.

Specificaties

  • Groen
  • Effen / Uni
  • Carnaval, Decoratief, Theater
  • Polyesther