* kleuren kunnen afwijken van de foto

Tricot

Toverstof tricot regenbogen

Toverstof tricot regenbogenis gemaakt van 95% katoen en 5% elastaan. De stof doet zijn naam eer aan en lijkt te kunnen toveren door de reageren op UV-licht. Als je binnen bent blijft de stof in de kleuren wit/creme en zwart. Zodra je naar buiten gaat en de stof in aanraking komt met UV-licht komen de kleuren tevoorschijn. 

Wasvoorschrift:
Was de UV-gevoelige stof het liefst met de hand of in het wasmachine op maximaal 30 graden zonder wasmiddel (azijn kan wel) , doe het kledingstuk eerst binnenste buiten. Als je de stof in de wasmachine wast niet laten centrifugeren. Doe de stof niet in de droger en laat hem ook niet in de zon drogen omdat dan de kleuren niet meer tevoorschijn komen! Mocht u de stof willen strijken strijk aan de binnenzijde met de bout op één stip.

Tricot stoffen ook wel jersey stoffen genoemd zijn vanwege het zeer rekbare materiaal erg comfortabel en daarom aangenaam als kledingstof. De tricot draagt erg luchtig. Tricot is uitermate geschikt voor shirts, jurken, rokjes, kinderkleding, babykleding.

Deze kinder tricot heeft het Oeko-tex keurmerk.

€ 995
€ 795 per meter
Breedte: 1,40
Op voorraad

Beschrijving

Tricot Toverstof tricot regenbogen

Op zoek naar tricot stoffen? Dan bent u bij de stoffenkoning aan het juiste adres!

Wij verkopen voornamelijk tricot  stoffen op katoenen basis. Dit houdt in dat de tricot gemaakt is van 92% katoen en 8% elasthaan. Tricot is een bijzondere stof. De meeste stoffen worden namelijk geweven. Echter wordt tricot stof niet geweven maar gebreid waardoor tricot rekbaarder is dan de meeste katoenen stoffen. 

Onze tricot stoffen bevatten het certificaat oeko-tex. Dit is een keurmerk, dat jou garanties geeft ten aanzien van gezondheid. Oeko-tex test de stoffen op schadelijke stoffen. Als een stof het Oeko-tex keurmerk krijgt zijn, dan bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen. Beter voor je huid en gezondheid dus!

Bij de stoffenkoning vindt u effen tricot maar ook bedrukte tricot voor zowel kinderen als volwassenen.

Tricot eigenschappen:

  • Rekbaar: tricot stof is elastisch omdat er elesthaan inzit maar voornamelijk ook omdat tricot stoffen niet geweven worden maar gebreid zijn. Dit zorgt ervoor dat er meer stretch in de stof komt en de stof dus rekbaar is.
  • Comfortabel: Tricot is een stevige maar zachte, soepel vallende stof wat het comfortabel maakt om te dragen.

Wat is het Oeko-tex keurmerk?

Oeko-tex  ( standard 100) is een keurmerk, dat jou garanties geeft ten aanzien van gezondheid. Oeko-tex test de kleding op schadelijke stoffen. Als een kledingstuk het Oeko-tex keurmerk krijgt zijn, dan bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen. Beter voor je huid en gezondheid dus! 

Specificaties

  • Creme, Zwart, Multi color
  • Meisjes, Dames, Baby
  • Bedrukt
  • Kinderkleding, Jurk, Decoratief
  • Katoen mengeling