* kleuren kunnen afwijken van de foto

Seersucker ruit blauw

Deze mooie seersucker ruit blauw is gemaakt van 100% katoen.
Deze stof heeft een wat korrelige/gekreukte grip maar valt erg soepel.

 Het is een zachte stof die uitermate geschikt is voor: kinderkleding, Blouses, Jurken, Rokken,of voor decoratief gebruik.

 

 

 

€ 1295 per meter
Breedte: 1.40
Op voorraad

Beschrijving

Seersucker ruit blauw

Seersucker katoen:

Dit is een 100% katoenen stof.
Seersucker, een wat vreemde naam voor een soort gebobbelde katoenen stof. De naam Seersucker is afkomstig van het Perzische ''shir o shekar'' wat melk en suiker betekent. Men denkt dat de stof zo genoemd werd vanwege de eigenschappen (het hoekige van suiker, en het soepele en zachte van melk). Helemaal zeker is men daar niet van, aangezien het een al eeuwenoude stof betreft.

Katoen:

Op zoek naar katoenen stoffen? Dan bent u bij de stoffenkoning aan het juiste adres!

Katoen is een natuurlijk product afkomstig van de pluizen van de katoenplant. Na verwerking zijn deze uitermate geschikt voor het spinnen tot fijn garen en dus zeer geschikt materiaal om stof mee te maken. Bij de stoffenkoning vindt u allerlei soorten katoen: dikke katoen, dunne katoen, bewerkte katoen, onbewerkte katoen maar ook bedrukte katoen en effen katoen.

We hebben bedrukt katoen en seersuckers voor kinderen en voor volwassenen. Bedrukte katoen vindt u bij ons voor zowel jongens als meisjes. 

Eigenschappen seersucker:

  • Huid vriendelijk: omdat een seersucker katoen met polyesther bevat is het een stof die luchtig draagt en zacht op de huid is. Hierdoor is het ideaal voor het maken van kleding. 
  • draagt luchtig.
  • Strijkvrij: door de wat bobbelige uitrtraling kreukt een seersucker niet dus ideaal voor de mensen die een strijkvrije stof zoeken.

Wat is het Oeko-tex keurmerk?

Oeko-tex  ( standard 100) is een keurmerk, dat jou garanties geeft ten aanzien van gezondheid. Oeko-tex test de kleding op schadelijke stoffen. Als een kledingstuk het Oeko-tex keurmerk krijgt zijn, dan bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen. Beter voor je huid en gezondheid dus! 

Specificaties

  • Wit, ecru, Oranje, Blauw, Donker Blauw
  • Meisjes, Jongens, Dames, Heren, Baby
  • Bedrukt
  • Kinderkleding, Jurk, Blouse, Tuniek, Vlaggenlijn, Decoratief
  • Geweven
  • 100% katoen